Musikforedrag

Svøbsk elsker at spille og at formidle og udbyder 3 Musikforedrag, hvor vi kombinerer koncert og fortællinger. Musikforedraget kan variere i længde fra 30 min til 90 minutter:

1) Folkemusikken i Danmark og vores nabolande.
Den danske folkemusik har sit eget særkende og lokale variationer, men har altid været under stærk indflydelse af musikken fra vores nabolande. Hør den spændende historie om den musikalske udvikling. Vi spiller en masse folkemusikeksempler un dervejs og fortæller om spillemænd, spillestil og traditioner. For få generationer siden havde hver egn sin musik, dans og traditioner som de lokale spillemænd kendte. Tiderne skiftede og disse egns traditioner er næsten forsvundet i dag. Svøbsk vil gerne invitere jer til en musikalsk rejse fra dengang til nu med fantastisk musik, sange, dans og sjove historier der er overleveret fra tidernes spillemænd. Svøbsk slutter af med at svare på spørgsmålet: Hvor er den danske folkemusik i dag? og lytteren er selvfølgelig velkommen til at stille spørgsmål undervejs.

2) Klezmermusikken (Den gribende historie om den jødiske folkemusik i Europa).
Vi spiller forskellige eksempler fra den righoldige skattekiste af klezmermusik og fortæller om den særegne tradition, Klezmorims (spillemændende) og musikkens fascinerende historie og udvikling frem til i dag.

3) Folkemusikken og kirken.
Vi fører lytteren igennem den fascinerende historie om folkemusikkens sammenspil med kirken. I dette foredrag kommer publikum til at opleve smukke lig salmer, åndelige viser, finurlige skæmteviser, historier om kalkmalerier og dans i kirken samt fælles salmesang.
”SVØBSK fortæller med humor, nærvær og stor musikalitet om folkemusikkens forbindelser til kirken gennem tiden -kan varmt anbefales!” Jonas Hunt, Domkantor i Ribe