Maren Hallberg er opvokset i Urbanplanen på Amager i et hjem præget af folkemusik fra hele verden. Hendes kærlighed til musik og dans er grundstammen i hendes musikalske virke, og hun er en musiker med en stor indlevelse og dybde. Hun mestrer den udtryksfulde frasering til fulde og hendes bælg leverer en stærk og rytmisk bund.

Maren er uddannet på folkemusiklinien på Det Fynske Musikkonservatorium med tangentharmonika som hoved instrument. ” Igennem folkemusikken har jeg mødt mange forskellige mennesker og fælles for deres folkemusik er, at den har denne kraftfulde nerve. Det har givet mig fantastiske oplevelser.” Hun er en aktiv og alsidig musiker, der forstår at skabe et spændende og dynamisk univers når hun spiller.

I min barndom spillede min far harmonika – især til fester, hvor han fik folk ud og danse folkedans. Han arbejdede på Danmarks Radio og lavede programmer om folkemusik fra hele verdenen. Han rejste rundt og optog meddelere, og jeg var med på flere af disse rejser. Mine forældre elskede musik – klassisk, jazz og folkemusik, og det prægede min opvækst.

Jeg startede i musikskolen som barn. Mine første instrumenter var blokfløjte og klaver, og mit repertoire var klassisk. Efter gymnasiet mistede jeg lysten til at spille klaver. Men en dag fik jeg øje på min fars gamle harmonika, der stod og samlede støv i et hjørne. Jeg havde aldrig tænkt på, at jeg skulle spille harmonika – jeg syntes egenlig, at det var et lidt kikset instrument. Men den dag da jeg tog harmonikaen på, skete der et eller andet… En rejse startede og harmonikaen blev langsomt en elsket ledsager i mit liv, som jeg i dag nyder at udtrykke mig igennem.

Det var folkemusikken, der drog mig til at begynde med – alle de oplevelser jeg havde haft i min barndom og ungdom af den fantastiske stemning, der kommer, når folk spiller, og der danses til. Den livsglæde ønskede jeg, skulle være en del af mit liv, og derfor blev det folkemusikken, jeg valgte. Jeg begyndte derfor at få undervisning af folkemusikkeren Carl Erik Lundgård og efter tre år kom jeg ind på folkemusik uddannelsen på konservatoriet i Odense i 2000. 

Jeg havde Carl Erik Lundgaard som hovedfagslærer og hans undervisning var mesterlære-baseret. I timerne lærte jeg at spille hans repertoire – som mestendels var folke musik fra især fra Vestjylland og Fyn og derefter kørte jeg i en årrække rundt med hans orkester – Lang Linken – når de spillede til dans. Derudover fik jeg også undervisning af og spille med Karl Skårup og Lilian Vammen. 

Jeg blev færdig i 2006. I dag er jeg så heldig, at jeg kan leve af at spille – kirkekoncerter, skolekoncerter, privat arrangementer, klubber, festivaler, teater…

Mit repertoire er traditionel- og kontemporær folkemusik – deriblandt egne kompositioner. Mit hovedorkester er ”Svøbsk”, hvor jeg spiller sammen med min mand violinisten Jørgen Dickmeiss. I 2013 kom jeg ind på en kandidat i klassisk harmonica. Jeg ønskede at forbedre minde tekniske færdigheder og fik stor hjælp af min hovedfags lærer Jytte von Ruden. Jeg blev færdig i 2017.
Maren spiller også med Radiant Arcadia, Michael Møller & Foreign Lands og med kirkeforestillingerne Den lille Sjæl og Engle.

Især er jeg betaget af Hallbergs stærkt billeddannende harmonikaspil
Fyens Stiftidende Maj 2009, Poul Lendal

Monologerne bliver lejlighedvist brudt af Maren Hallberg Larsens betagende harmonikaspil, der med blandingen af etnisk folketone og dansk spillemandsmusik udjævner kulturelle grænser lettere end tusind ord.
Fyens Stiftende November 2006, Lene Kryger