Jørgen Dickmeiss brænder for og lever af folkemusikken i alle dens afskygninger. Han er komponist, sangskriver og multiinstrumentalist (violin, bratsch, vokal, mandolin, guitar, diatonisk harmonika, jødeharpe, mundharpe) Har udgivet 11 albums med cd’er med nyskrevet og traditionel folkemusik med orkestrene Tumult, Danish Fiddle Quartet, Michael Møller & Foreign Lands og Svøbsk, hvor man kan høre mange af hans kompositioner og sange. Rigsspillemand med sølvmærke i spillemandsmusik fra Himmerland. Jørgen er uddannet violinist fra Det Fynske Musikkonservatorium på folkemusiklinjen, hvor han gik på den første årgang og er derudover bachelor i musikvidenskab.

Jørgen Dickmeiss er opvokset på Fyn og siden 2004 bosiddende i Davinde. “Jeg fik mine første musikererfaringer som kornetist i det lokale FDF-orkester som 6-årig. Jeg spillede med min bror, men da han holdt op skiftede jeg trompeten ud med en violin. Da var jeg 11 år, og de næste mange år spillede jeg klassisk musik, indtil jeg som 18 årig kastede noderne overbord og begyndte at eksperimentere med andre måder at spille og udtrykke mig på. Alle former for folkemusik dragede mig, specielt hvor violinen var indblandet og jeg blev gradvist mere og mere nysgerrig efter hvad min egen danske musikkultur havde at byde på. Da det i 1998 blev muligt at studere folkemusik på Det Fynske Musikkonservatorium, sprang jeg til. De 4 år der var en stor inspiration og øjenåbner for mig. Siden 2002 har jeg ernæret mig som freelancer i mange forskellige sammenhænge.”

Dickmeiss is a violinist beyond any comparison. Le Canard Folk, M. Baudin, Belgien.

En fremragende violinist, som ikke mindst i rytmisk henseende får bundet musikkens rock- og folkelemeter godt sammen. Politikken, Thorbjørn Sjøgren

Dickmeiss plays a mean fiddle. fROOTS, by Chris Nickson, England

Dickmeiss’ supple voice has an endearing warmth, and his fiddle work is lively and expressive. Dirty Linen, Jim Lee, USA.

Dickmeiss vise sig som en af de sjældne sangere med noget på hjerte. Folk & Musik, Steen Dahl

The second CD from this Danish group from which emerges very nicely an intense personality. The one of the singer and fiddler Jørgen Dickmeiss – a captivating voice, a lively fiddle and an exceptional expressiveness. Le Canard Folk, M. Bauduin, Belgium.

Dickmeiss’ vocals are playful and nuanced, and his fiddle is equally fluid and melodic. Dirty Linen, Jim Lee, USA

Jeg har aldrig hørt noget lignende. Violinen blev spillet med sådan en virtuositet, at man kom til at tænke på den legendariske violinist Wandy Tworek. Lokalavisen Frederikshavn, Kis Kattenhøj

Dickmeiss viser sig som en af de sjældne danske sangere med noget på hjerte. Steen Dahl, Folk & Musik